Kunstmarkt 2019

Op zaterdag 14 september is de Kunstmarkt Hoornse Meer bij het Wall House aan de A.J. Lutulistraat17 in de wijk Hoornse Meer in Groningen-Zuid, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het belooft een prachtig festijn te worden.  

In september 2012 is de kunstmarkt ook op deze prachtige locatie aan de rand van het Hoornsemeer gehouden. Al vanaf 2002 wordt, uitgezonderd enige jaren tussendoor, deze kunstmarkt gehouden in de wijk Hoornse Meer. We zijn begonnen in Maartenshof en via het voormalige Hampshire Hotel (nu Hotel Plaza Groningen) in 2012 bij het Wall House beland. Daarna enkele andere locaties beproefd, maar intussen weer op de thuisbasis: bij het Wall House. 

Dit jaar valt de kunstmarkt samen met Open Monumentendag, waaraan het Wall House als ‘modern monument’ meedoet. Zie voor verdere info: www.groningermuseum.nl/museum/wallhouse-2. Ongeveer 20 kunstenaars presenteren hun werk op de Kunstmarkt Hoornse Meer. De kunst wordt gepresenteerd in een vijftal tenten, garantie voor veel sfeer en gezelligheid.
We hebben ervoor gekozen om behalve ‘kunst in de tent’ ook daarbuiten de bezoekers een mooie middag te bezorgen. Er is daarom muziek, er zijn horecafaciliteiten en Agnes Bakker is op de kunstmarkt om met haar breiproject aandacht te vragen voor een duurzame wereld. Zij zet zich via breien met bezoekers in voor een duurzame wereld.
Mariska Lunsing en Alie Buitenhuis zijn er met hun Schilderactiviteit voor Kinderen en andere Kunstenaars!

We gaan de bezoekers nadrukkelijk ook muzikaal verrassen. The Match (viool en cello) speelt van 13.00 tot 15.00 uur. Van 15.30 tot 17.00 uur speelt Afrikadi. Het wordt een  optreden met verschillende authentieke traditionele Afrikaanse instrumenten. De energie spat er af. De catering wordt verzorgd door Toffe Koffie en door koffiebar / lunchroom &Meer aan de Palmelaan.  Koffie, thee, fris, wijn, broodjes en hapjes: het is er allemaal. Houdt er wel rekening mee dat u contant moet betalen.

Zie elders op deze site voor verdere informatie over de deelnemende kunstenaars en andere deelnemers aan de kunstmarkt.

Update 5-sept: Op dit moment is de inschrijving gesloten. U kunt zich wel aanmelden voor de wachtlijst. Mocht er door omstandigheden een van de kunstenaars onverhoopt niet mee kunnen doen, dan krijgt u van ons  daarover bericht.

Vriendelijke groet,


Elly Hohé 050-526 5145  / 06-1875 5941  
Matthé Snijders matsnijders@kpnplanet.nl


inloggen